Poročno potovanje

V maju, mesecu ljubezni je tradicionalno največ porok. Mladoporočenca imata s poroko seveda veliko opravkov. In ne samo to – poroka povzroči tudi veliko stresa, saj je potrebno poskrbeti za celotno organizacijo poroke. Nevesta se že nekaj mesecev prej pripravlja na nakup poročne obleke in čevljev, skupaj s partnerjem mrzlično iščeta poročnega fotografa, nekoga, ki bo na zabavi vrtel glasbo, potrebno se je odločiti kje se bo odvijal poročni obred, kdo se bo znašel na listi povabljencev in nenazadnje potrebno si je izbrati tudi destinacijo za poročno potovanje. Kliknite tukaj, če vas zanimajo ponudniki poročnih potovanj.

Kam odditi na poročno potovanje je predvsem odvisno od budgeta, ki ga imata mladoporočenca na razpolago. Nekateri se odločijo, da bodo že pred poroko vsem svatom namignili, da jim naj namesto klasičnih daril prispevajo denar za poročno potovanje. Vsaka nevesta si seveda želi, da bi bilo poročno potovanje nepozabno in da bi lahko z možem odšla na eno izmed sanjskih destinacij, kjer jima ne bi bilo potrebno ves čas premlevati koliko kaj stane in ali si lahko privoščita npr. kavico za 4 evre.

Katere pa so sploh najbolj zaželjene destinacije za poročno potovanje? Slovenske agencije omenjajo, da so to predvsem eksotični otoki, kot so Sejšeli in Maldivi. Tisti z nekoliko nižjim budgetom se največkrat odpravijo na Tajsko, Šri Lanko ali Kubo. Poročni pari, ki imajo še bolj omejen budget pa največkrat izberejo kakšen romantični grški otok, Italijo ali Španijo.

Večina poročnih potovanj se sklene prek turističnih agencij. Veliko mladoporočencev, ki že ima predhodne izkušnje s potovanji pa se odloči za potovanje v lastni režiji. Nastanitve si poiščejo preko Bookinga ali AirBnb-ja, letalske karte pa poiščejo s pomočjo Skyscannerja.

Koliko denarja pa sploh potrebujemo za poročno potovanje? Vse je odvisno od izbrane destinacije, ranga hotela, storitev v hotelu (nočitev z zajtrkom, polpenzion, polni penzion, all inclusive) ter od storitev in izletov, ki jih bosta v času poročnega potovanja koristila mladoporočenca. Posledično lahko rečeno, da je za 1-tedensko potovanje v bližnji okolici potrebno odšteti vsaj kakšnih 1.000 €, za počitnice za eksotičnih otokih pa tudi 5.000€ in več. Kliknite če vas zanimajo cene za poročna potovanja.