Last minute počitnice

Last minute počitnice so počitnice, ki so rezervirane v zadnjem hipu.  To pomeni, da ponudbo lahko rezerviramo od nekaj tednov pred odhodom do zadnjega dne.  Ponavadi  so  to ponudbe, ki so znižane zaradi različnih razlogov – agencije prodajajo po last minute cenah tiste hotele, ki se slabše prodajajo oz. tiste, ki se nekaj dni pred odhodom niso prodali.

To pa ne pomeni, da dobimo slabši hotel, če ga rezerviramo dan pred odhodom – lahko imamo srečo in dobimo boljši hotel po občutno nižji ceni. Tako lahko gremo na super poceni last minute počitnice.

počitnice

Pri last minute aranžmajih (fortuna, ruleta, jocker) je ime hotela znano šele ob prihodu v kraj letovanja. To pomeni, da izbira lege objekta in tipa sobe ni možna; pri tovrstnih aranžmajih jamči organizator potovanja zgolj kategorijo objekta (po uradni nacionalni kategorizaciji) ter storitev v hotelu. Zato je potrebno upoštevati, da je nastanitev možna tudi na slabših lokacijah (mestni hotel, večja oddaljenost od plaže, bližina gradbišča …), da imajo sobe lahko slabšo lego oz. so skromneje opremljene (pogled na parkirišče, nad kuhinjo, ob dvigalu, nad diskoteko …).