Počitnice Bali

pocitnice-baliBali je najbolj znan indonezijski otok, za mnoge eden najlepših otokov na svetu. Bali je počitniška destinacija, ki privablja vedno več turistov skozi vse leto. Glavno mesto Denpasar ponuja številne muzeje, tako da ljubitelji kulture in umetnosti pridete na svoj račun.

Otok je bil sprva znan po verskih obredih, templjih in plesih, zadnja desetletja pa prevlada predvsem turizem. Počitnice Bali vam ponujajo številne odlične hotele z 2, 3, 4 in 5 * ob plaži ali malce vstran. Notranjost Balija je bolj gorata, pod vulkanskimi gorami so številne terase z riževimi polji. Privoščite si počitnice Bali v turističnih krajih – Sanur, Kuta, Nusa Dua.

Najugodnejši čas za potovanje je od maja do oktobra, takrat je tam sušno obdobje. Časovni zamik je srednjeevropski čas 6 do 8 ur. Za Bali potrebujemo vizum,pridobite ga ob prihodu v Republiko Indonezijo. Vizum je lahko veljaven največ 30 dni in ga ni mogoče podaljšati. Cepljenje ni potrebno.

Za počitnice Bali so večkrat letno organizirana potovanja v slovenskem jeziku, kjer si lahko ogledate najslikovitejši vulkan na otoku – Batur; številne vasice, ki slovijo po rokodelskih in umetniških delavnicah; številne templje, terasasta riževa polja, vrt začimb, tradicionalne plese in še kaj.