Počitnice Tajska

počitnice tajskaTajska je država v jugozahodni Aziji, ki vas bo preprosto očarala. Počitnice Tajska lahko preživite na otokih Koh Samui, Koh Chang, Phi Phi ali na največjemu – Phuketu. Otoki ponujajo sproščujoče počitnice na čudovitih peščenih plažah, kopanje v Indijskem oceanu, poleg tega si lahko ogledate tudi kakšno lokalno znamenitost.

Bujno tropsko rastje, gorati predeli z deževnimi gozdovi, orhideje, sloni, prijazni nasmejani domačini, budistični menihi v oranžnih haljah, skrivnostni templji, zeleno–modro morje in bele peščene plaže. Počitnice Tajska vabi na ogled ali nakup raznih stvari: zlato, dragi in poldragi kamni, nakit, svila in izdelki iz svile, izdelki iz kože, zlasti kačje in krokodilje, bombažne tkanine, batik, lakiran les in rezbarije, slike na svili, iz usnja, starine, izdelki gorskih plemen s severa.

Počitnice Tajska ponuja kontraste – na eni strani rodovitna, z namakalnimi sistemi prepredena dolina Menama, na drugi z gozdovi poraščeno višavje; mirne vasi, nedaleč od njih pa prometni Bangkok; na tisoče budističnih templjev, ruševine prastarih prestolnic in najsodobnejši hoteli. »Dežela smehljaja« nista le Bangkok in kristalno morje ob dolgih, peščenih plažah Phuketa.