Počitnice Dubaj

pocitnice dubajDubaj je eden izmed sedmih emiratov in mesto v Združenih Arabskih Emiratih. Počitnice Dubaj ponujajo ambiciozne in skoraj neverjetne gradbene projekte ter čudovite peščene plaže in umeten otok v obliki palme – Palm Island, kjer stoji hotel Atlantis the Palm; prijazne in nasmejane domačine ter umetno otočje  The World.

Dubaj je z odkritjem nafte postal sinonim za razkošje brez meja – počitnice Dubaj so v marmor odeti nakupovalni centri, osupljivi hoteli ter mogočna arhitektura. Dubaj vas ne bo pustil ravnodušne, pridite in si privoščite luksuzne počitnice Dubaj. Izbirate lahko med hoteli v Abu Dhabiju, Ras Al Khaimahu, Sharjahu in Dubaju. Kljub modernizaciji je Dubaj še vedno pretežno tradicionalno mesto.

Najugodnejši čas za potovanje je v zimskem času, od novembra do maja, poletni meseci so namreč zelo vroči in vlažni. Časovni zamik je srednjeevropski + 3 ure. Vizum je potreben, pridobi se ga preko garanta – podjetja ali hotela, ki ima licenco za delovanje v Združenih Arabskih Emiratih, velja pa 14 dni, v to nista vključena dan prihoda in odhoda. Vizuma se ne da podaljšati. Za ureditev vizuma potrebujete barvno fotografijo velikosti 4,3 × 5,5 cm ter potni list v elektronski obliki. Cepljenje ni potrebno.