Toplice so odlična izbira za vsakogar

mit1-le za bolne

Tudi vi mislite, da so toplice samo za upokojence, da je tam dolgočasno, da je vedno gneča, da se v toplice hodi samo na zdravljenje ali rehabilitacijo? Dandanes še zdaleč ni več tako. Slovenske terme so razvile bogato turistično ponudbo, ki poleg bazenov s termalno vodo zajema vrhunske zdravniške storitve, odlično wellness ponudbo, zabavo in animacijo, velike vodne parke s tobogani in drugimi vodnimi atrakcijami, podvodnimi masažami, vrhunsko kulinarično ponudbo, aktivnosti in izlete v okolici. V toplicah vsakdo lahko najde oddih, ki mu je pisan na kožo. Razbijmo mite o toplicah!

Mit št. 1: toplice so samo za zdravljenje in rehabilitacijo
Toplice zaradi zdravilnih termalnih in mineralnih voda pomagajo pri učinkovitem zdravljenju in rehabilitaciji po številnih boleznih in poškodbah.. Ob celoviti zdraviliški ponudbi pa posebno pozornost posvečajo tudi preventivi. Saj veste, bolje preprečiti kot zdraviti! Zdravilni učinki termalne in mineralne vode krepijo zdravje in dobro počutje ter preprečujejo bolezni, sprostitev, ki so jo lahko privoščite v toplicah, pa blaži negativne učinke stresa. Najnovejše študije so pokazale, da 25-minutna kopel v termalni vodi zmanjša raven kortizona in stresa ter preprečuje, da bi pregoreli zaradi stresa (študija Medical University Graz in bolnišnice St. Pölten).Obisk toplic lahko izkoristite tudi za preventivni zdravniški pregled, saj pravočasno diagnosticiranje lahko prepreči marsikatero kasnejšo težavo, povezano z zdravjem.
Več: http://www.sava-hotels-resorts.com/sl/dozivetja/zdravstvo/
Mit št. 2: v toplicah je prevelika gneča
mit2-gnecaSava Hotels & Resorts ima v ponudbi toplice po vseh Sloveniji. V tej bogati in raznovrstni ponudbi pa se gostje, čeprav številni, kar razgubijo. Vsak hotel ima svoje kopališče, poleg tega pa imajo vsi tudi vodne parke, nekateri športne parke, golf igrišča, omogočajo številne aktivnosti in izlete. Medtem ko nekateri gostje izberejo razvajanje v masažnih bazenih, se drugi odločijo za katerega od programov v celoviti ponudbi za izboljšanje in krepitev zdravja ter dobrega počutja, aktivno zabavo v vodnih parkih ali pa čas izkoristijo za aktivni oddih in izlete v okolici toplic.
Več: http://www.sava-hotels-resorts.com/
Mit št. 3: toplice niso za družine
mit3-niso za druzineKdo pravi, da toplice niso za družine? Že najmlajši uživajo v otroških bazenih in majhnih vodnih igralih, večji pa se nikoli ne naveličajo velikih atraktivnih toboganov v vodnih parkih. Terme 3000 z Aqua loopom, prvim toboganom na svetu s 360-stopinjskim obratom in raketnim startom, toboganom Kamikaza z odprtim prostim padom ali Terme Ptuj z največjim sistemom toboganov v Sloveniji sta pravi raj za kopalne navdušence. V Termah 3000-Moravskih Toplicah in Termah Ptuj ljubitelji toboganskih dogodivščin uživajo vso leto: tobogani so odprti tudi pozimi. Dobrodošlo je tudi, da v Sava Hotels & Resorts lahko z eno samo enotno kopalno karto Aquapass vstopate v vseh 6 vodnih parkov v njihovi ponudbi. V toplicah je poskrbljeno tudi za bogato animacijo – tako za otroke kot odrasle, v času počitnic pa je animacijsko dogajanje še dodatno okrepljeno. In medtem ko se otroci zabavajo v družbi otroških maskot in pravljičnih junakov, se odrasli lahko brez skrbi prepustijo rokam izkušenih maserjev ali sproščujočim kopelim.
Več: http://www.sava-hotels-resorts.com/sl/dozivetja/druzinske-pocitnice/

Mit št. 4: v toplicah je dolgočasno
mit4-se polezavaV termah so izoblikovali ponudbo z mislijo na zdravje, zato spodbujajo gibanje na vsakem koraku! V pestri ponudbi aktivnosti za različne okuse se nihče ne more dolgočasiti. Dan se začne z jutranjimi vadbami v bazenu, po zdravem zajtrku pa je že čas za nova doživetja. Zabavate se lahko ob učenju tehnike nordijske hoje, ugotovite, če je vaša tehnika pravilna … Raziskujete lahko okolico, na kolesu po razgibanih kolesarskih poteh, nekoliko drugače po bližnjih rekah, jezerih ali peš po slikoviti pokrajini. Vsaka destinacija pa ponuja še edinstvena doživetja, s katerimi boste odkrivali čare lokalnega življenja. Aktivnosti in doživetij je res veliko. Da jih boste lahko čim bolj izkoristili, so v Sava Hotels & Resorts pripravili vodnik Nasvet za dobro se imet, ki vam bo gotovo prišel prav.

Mit št. 5: toplice niso za pare
mit5-niso za pareV termah lahko ponovno oživite svojo ljubezen. Poživljajoče kopeli v dvoje in individualnih savna suitah v hedonističnem ambientu wellness centrov. Po raziskovanju romantičnih kotičkov v okolici ali skupnih aktivnostih se prepustite razvajanjem od glave do pet v razkošnih wellness centrih. Ob romantični večerji ob svečah odkrivate okuse, ki so jih pripravili kulinarični mojstri. Ob vikendih pa obisk toplic začinite še z romantičnim nočnim kopanjem.
Več: http://www.sava-hotels-resorts.com/sl/gremo-v-toplice/