8 razlogov, zakaj za zimske počitnice v slovenske terme

TERMEKam z družino med zimskimi počitnicami, če niste ljubitelji smučanja ali vas moti gnečav smučarskih središčih v času šolskih počitnic?Slovenske terme so odlična izbira. Številne aktivnosti za otroke, možnosti aktivnega preživljanja prostega časa, atraktivni vodni parki in wellness centri, številne možnosti izletov v okolici, ugodna ponudba in druge prednosti bodo poskrbeli za nepozabne počitnice, zaradi katerih se boste radi vračali.

Različne destinacije za vsak okus
Imate radi, da se okoli ves vedno nekaj dogaja? Si želite na dopustu spočiti v miru v naravi? Iščete nekaj posebnega, kar lahko doživite le na enem mestu? Ne glede na to, kaj vam je najbolj všeč, v ponudbi Sava Hotels & Resorts boste gotovo našli destinacijo, ki vam je pisana na kožo. Izberite:
• Terme Banovci – majhne terme v naravi, kjer vas pozdravijo z nasmehi;
• Terme 3000 v Moravskih toplicah, z velikim termalnim središčem, kjer ni nikoli dolgčas;
• umirjeno počitniško destinacijo z znamenitimi mehurčki Zdravilišče Radenci, ki je idealna za obisk starih staršev in mlajših vnučkov;
• zgodovinski pridih Term Ptuj veliko izbiro športnih in drugih aktivnosti ali
• Terme Lendava, manjše terme, ki vas bodo očarale s prekmursko gostoljubnostjo.

Prava izbira za družine z majhnimi otroki
V termah Sava Hotels & Resorts je v času počitnic za otroke še posebej poskrbljeno.Aktivnosti za otroke razkrivajo zgodbe različnih krajev. Otroci se bodo v družbi izkušenih otroških animatorjevin s pomočjo lokalnih maskot zabavali, ustvarjali in se mimogrede naučili marsikaj novega.Strk Viki bo v Termah 3000 otrokoma prikazal prekmursko veselje do življenja in lokalne posebnosti, vojščak Primus v Termah Ptujpa rimske šege in običaje. Veverička Muki v Zdravilišču Radenci bo v otrocih prebudila radovednost in jih učila spoštovanje do okolja, tradicije ter zdravja; Gusar Edi v Termah Banovci bo s prijatelji poskrbel za otroško razigranost in spodbujal raziskovalni duh otrok; Vitez Miha v Termah Lendavapa jih bo učil vztrajnosti, odgovornosti in plemenitih dejanj.

Več: http://www.sava-hotels-resorts.com/sl/dozivetja/druzinske-pocitnice/

V vodnih parkih se lahko kopate tudi pozimi
Ne glede na to, ali je zunaj mraz ali sonce, sneg ali dež, v toplicah je vedno pravi čas za kopanje. V termah Sava Hotels & Resorts boste uživali v notranjih in zunanjih bazenih (notranji bazeni so povezani z zunanjimi, tako lahko iz tople termalne vode občudujete zimsko idilo tudi takrat, ko je zunaj hladno). Šest vodnih parkov Sava Hotels & Resorts obsega kar 15.000 m2 vodnih površin, dodatni bazeni pa se nahajajo tudi v posameznih hotelih. Z enotno kopalno karto Aquapass boste lahko obiskali kateregakoli od tehzabavnih vodnih parkov s tobogani in drugimi vodnimi atrakcijami za male in velike otroke, tako da bo vodna zabava lahko vsak dan nekoliko drugačna.V večini bazenov je zdravilna termalna voda, ki blagodejno vpliva na počutje in zdravje, za dodatno razvajanje pa bodo poskrbeli podvodni vrelci in masaže. Raznoliki bazeni ponujajo veliko priložnosti za učenje plavanja – za učenje prvih zamahov ali pa izpolnjevanje tehnike v olimpijskih bazenih.
Več http://www.sava-hotels-resorts.com/sl/dozivetja/vodni-parki/

Pestra izbira aktivnosti in izletov v okolici term
Terme Sava Hotels & Resorts ponujajo številne športne in druge aktivnosti. Kolesarski izleti, pohodniške poti, organizirana vadba v hotelih ali spoznavanje znamenitosti v okolici toplic bodo zapolnili vaše počitniške dneve. Muzej slovenskega izumitelja Janeza Puha, ki je leta 1901 izdelal prvo motorno kolo z bencinskim motorjem, divje orhideje v krajinskem parku Šturmovci, pravljični gozd Rdeča kapica – Mohorkova grapa so le nekatere znamenitosti v okolici Term Ptuj. V okolici Term Banovcibodo otroci veseli obiskaotroškega safarija v Sikalu zoo, veliko priložnosti pa jetudi za spoznavanje tradicionalnega način življenja – na spustu z bujraško šefo v Ižakovcih, čebelarskem muzeju Krapje, na turističnih kmetijah in v rokodelskem centru Duo.Prazgodovinska naselbina na Razkrižju pa vas bo odpeljala celo 5500 let nazaj v preteklost.

Pestro je tudi v okolici Term 3000. Doživljajski park Vulkanija, kjer boste lahko ugotovili, kako je bruhal zadnji vulkan v Sloveniji, lončarska vas Filovci, evropska vas štorkelj Velika Polana, ranč Vermida, podeželska čokoladnica Passero, slastni medenjaki Medičarstva Celec, eko-socialna kmetija Korenika so le nekatere od znamenitosti.Zdravilišče Radenci ponuja številne organizirane izlete, na katerih boste poznali lokalne turistične znamenitosti ali pa se predali svojemu pustolovskemu duhu na čezmejnem lovu za zakladom ali lovu za mehurčki.Obisk Term Lendava boste lahko med drugim izkoristili za ogled mumije Mihaela Hadika, doživeli pravo džunglo v rastlinjaku Ocean Orchids v Dobrovniku, spoznali meščanstvo, tiskarstvo in dežnikarstvo Lendave v muzeju Lendava ali na organiziranih izletih pobliže spoznali okolico.

Pristna, lokalno obarvana kulinarika, ki se ji ne boste mogli upreti
Poznate bogato kulinarično dediščino slovenskih pokrajin? Veste, kakšen okus ima prava bujta repa, prekmurska gibanica, piščanec po ptujsko ali štajerska juha? Ste že poskusili ajdove krapce, perece, dödöle?Najboljši okus imajo tiste tradicionalne jedi, ki jih pripravijo iz lokalno pridelane hrane in postrežejo v lokalnem ambientu, kar je vodilo restavracij Sava Hotels & Resorts. Odlični in priznani kuharski mojstri ustvarjajo jedi, ki združujejo ponos na kulinarično dediščino regij, kjer delujejo, in moderne okuse svetovno znanih kuhinj.
http://www.sava-hotels-resorts.com/sl/dozivetja/kulinarika

Bonusi za družine v času počitnic
Počitnice za veččlanske družine se lahko na družinskem proračunu precej poznajo. Zato so v času počitnic v Sava Hotels & Resorts pripravili posebno ugodno ponudbo in dobrodošle popuste za družine. V Termah Lendava tako lahko kar dva otroka do dopolnjenega 12. leta bivata brezplačno. V drugih destinacijah brezplačno biva 1. otrok do 12 let in drugi do 6 let ali pa je možno brezplačno bivanje za dva otroka do šest let. Preverite posebne družinske popuste v času zimskih počitnic!
Več: http://www.sava-hotels-resorts.com/sl/posebna-ponudba/zimske-pocitnice/

Razvajanje v času počitnic
Medtem, ko se otroci zabavajo na bazenih ali v družbi animatorjev, se starši lahko prepustite razvajanju v atraktivnih wellness centrih. V njih boste lahko poživili telo in duha v savnah, blagodejnih kopelih s termalno vodo, se prepustili izkušenim rokam maserjev ali pa se zgolj razvajali v podvodnih masažah na bazenih.Vsak od wellness centrov Sava Hotels & Resorts ponuja izbor tradicionalnih in klasičnih postopkov za lepoto in sprostitev. Wellness storitve Sava Hotelov Bled zaznamuje sproščujoč pogled na čudovito blejsko panoramo. V Termah 3000 wellness ponudba obsega več kot 120 različnih sprostitvenih tretmajev, številni od njih pa nosijo pridih Prekmurja in edinstvene črne termomineralne vode. V Termah Ptuj si lahko privoščite negovanje telesa in duha v slogu antičnega Rima. Wellness Zdravilišča Radenci ponuja občutek vitalnosti radenskih vod ali pa stoletno modrost Ayurvede. V Termah Banovci vas čaka pravljični wellness kotiček za sprostitev, prežet s tradicionalnim življenjem Prlekije. V Termah Lendava se lahko prepustite blagodejnostim parafina, ki poživlja kožo in ji vrača mladostni lesk.
Več http://www.sava-hotels-resorts.com/sl/dozivetja/wellness/

Nastanitve za male in velike družine
Sava Hotels & Resorts ponujajo zelo različne nastanitve, od bungalovov, apartmajev do razkošnih hotelov, ki so primerne za manjše in tudi večje družbe. Tudi če je vaša družina velika, boste med ponudbo nastanitev gotovo našli primerno zase.
Več: http://www.sava-hotels-resorts.com/sl/nastanitve/