Kmečki turizem

kmečki turizem

Če ne veste kam bi šli v nedeljo na kosilo, razmislite o možnosti  odhoda na kmečki turizem http://www.kmecki-turizem.si/. Le-te najdemo povsod po Sloveniji, vendar prej pokličite če so odprti, ker so določeni odprti le za zaključene ter predhodno naročene skupine.

V Prekmurju ter na Štajerskem boste lahko poskusili domači kruh iz krušne peči, narezek, klobase, meso iz tunke, ajdove žgance z zabelo; na Primorskem joto, krompirjeve štruklje, njoke, golaž;  na Gorenjskem kranjske klobase, ajdove krape, govnač in še bi lahko naštevali.

Kmečki turizem je primeren tudi za preživljanje vikend ali daljših poletnih počitnic, saj ponujajo tudi namestitvene možnosti. Dvoposteljne, troposteljne ali več posteljne sobe ter apartmaji so urejeni s kmečkim pridihom a obenem zadovoljijo tudi zahtevnejšega gosta.

V hribovju in visokogorju so lahko odlična izhodiščna točka za lažje ali bolj zahtevne vzpone in izlete, v vzhodni Sloveniji pa imate precej možnosti za kolesarjenje ali obisk enega izmed termalnih kopališč. Lahko boste sodelovali pri kmečkih opravilih ali svoje otroke spoznali s kmečkim načinom življenja. Nekateri kmečki turizem ponuja tudi športna igrišča, igrala za otroke ter otroška igrišča, pa tudi savne za sprostitev po aktivnem dnevu.